6 Μαΐ 2014

Πόλη + Ζωή: «Νέος – σύγχρονος παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά στη Ν. Κρώμνη»

Ένας νέος, υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, ετοιμάζεται προκειμένου να υποδεχθεί παιδιά προσχολικής ηλικίας, τη νέα σχολική χρονιά.


Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες σημαντικά έργα που έκανε ο δήμαρχός μας και η παράταξη «Πόλη + Ζωή», στην ολιγοετή θητεία της ως δημοτική αρχή, προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Κρώμνης, αναπτύσσεται διαρκώς και επιλέγεται από νεαρά ζευγάρια για να κατοικήσουν εκεί. Με την κατασκευή και τη λειτουργία του νέου παιδικού σταθμού λοιπόν, καλύπτονται απόλυτα οι ανάγκες για φιλοξενία βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Τις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, ενημερώθηκε για όλες τις κατασκευαστικές και λειτουργικές λεπτομέρειες και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος.

Ο νέος παιδικός σταθμός Νέας Κρώμνης, θα ανοίξει τις πόρτες του τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι εγκαταστάσεις του είναι υπερσύγχρονες, διαθέτει χώρο ύπνου, προετοιμασίας φαγητού και πολλές άλλες βοηθητικές αίθουσες. Πληροί όλες τις προδιαγραφές για την κάλυψη αναγκών ατόμων με αναπηρία, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα εξοπλιστεί με το σύνολο του υλικού που απαιτείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος παιδικός σταθμός, που για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, θα χρησιμοποιεί αντλία θερμότητας.

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007 -2013, με προϋπολογισμό 680.000 ευρώ. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό έργο της παρούσας δημοτικής αρχής που αφορά σε παιδικούς σταθμούς. Αρκεί να σημειωθεί ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια επενδύθηκαν περισσότερες από 500.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού σε παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. Επίσης, για πρώτη φορά στη Δράμα, εδώ και τρία χρόνια, περισσότερα από 500 παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς δωρεάν, χάρη στη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι αναβαθμίστηκαν οι κτηριακές υποδομές όλων των παιδικών σταθμών του δήμου, ενώ παράλληλα, μειώθηκαν οι εισφορές στους παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα, εφαρμόστηκε πιλοτικά η λειτουργία κάποιων τμημάτων τους, κατά το μήνα Αύγουστο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι –σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και τον ιατρικό σύλλογο, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί κι έλεγχοι βιβλιαρίων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, ενώ εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας, με τη σίτιση παιδιών από τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.


  

Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4