22 Οκτ 2013

Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου

Για άλλη μια χρονιά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός συνδιοργανώνεται από το Δήμο Παρανεστίου, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, και το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Πρόκειται για τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, οι οποίοι θα διεξαχθούν 25 – 27 Οκτωβρίου.


Επτακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από 19 χώρες, με την υποστήριξη πεντακοσίων εθελοντών, θα διασχίσουν τα ορεινά μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς της Ροδόπης, στη μοναδικής βιοποικιλότητας ορεινή περιοχή του Παρανεστίου του νομού Δράμας.

Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό στην Ευρώπη Παρθένο Δάσος. Οι αγώνες που πραγματοποιούνται είναι ο «Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους» (VFUT) 160 χλμ. σε 40 ώρες, ο «Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα TrailRace» (NTR) 106 χλμ. σε 24 ώρες, το «Παρανέστιο Μονοπάτι» (ΡΡ), 36 χλμ, το «Νέστος Trail» (ΝΤ), 10 χλμ.


Για παιδιά ηλικίας 10-18 ετών υπάρχουν μικρές παρανέστιες διαδρομές, καθώς και το «special VFT» για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Παράλληλα πολλές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα πλαισιώσουν τους αγώνες, για όλες τις ηλικίες.