6 Αυγ 2013

Μαγευτικό το 21ο διεθνές Φεστιβάλ του Ξηροποτάμου - Δείτε φωτογραφίες



Mε μεγάλη συμμετοχή κόσμου και απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Αυγούστου  το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ξηροπόταμος 2013», που διοργανώθηκε από τον  Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροποτάμου, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου με τη στήριξη της ΔΕΚΠΟΤΑ, του Δήμου Δράμας και της Δημοτικής Κοινότητας.



Το Σάββατο 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακές μουσικοχορευτικές παραστάσεις  με χορευτικά  σχήματα από τη Βουλγαρία και την Τουρκία καθώς και τέσσερις Ελληνικές παραδοσιακές χορευτικές ομάδες από τους: α)Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Πνεύματος, από τις Σέρρες

β) Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος «Το Σπήλαιο», από το Πέραμα Ιωαννίνων
γ) Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νησιού, από την Ημαθία
δ) Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο «Η Θράκη», από την Ξάνθη.


Την Κυριακή 4 Αυγούστου, παρουσιάστηκαν αρχικά  μουσικοχορευτικές παραστάσεις από την Τουρκία (Κονάκ της Σμύρνης) και τη Βουλγαρία. Αμέσως μετά ακολούθησε μία πανέμορφη παραδοσιακή μουσική γιορτή που εξελίχθηκε και κυριολεκτικά εντυπωσίασε με τη αρμονική σύμπραξη καταξιωμένων μουσικών δημιουργών και ερμηνευτών  σε ένα καλοκαιρινό  μουσικό ταξίδι. Το μουσικό  σχήμα με τους Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, Μανώλη Κόττορο στο βιολί , Βασίλη Σμάνη στο λαούτο και Μιχάλη Μπακάλη στα κρουστά, πλαισιώθηκε από τους Σωκράτη Σινόπουλο στην πολίτικη λύρα, Βαγγέλη Δωρόπουλο στην γκάϊντα και στο καβάλι και τον Στρατή Ψαραδέλη στη λάφτα και στην πολίτικη λύρα. Μαγευτικές ήταν οι ερμηνείες  της  Κατερίνας Παπαδοπούλου και του Γιώργου Ζιώγα που δημιούργησαν μία μοναδική  μουσική παραδοσιακή βραδιά για τους εκατοντάδες θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους το 21ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Ξηροποτάμου.