4 Απρ 2012

«Η μάχη για το αύριο του Tόπου, θα κερδηθεί από κοινού»

Άρθρο του Γιάννη Δημαρά στην Αυριανή της Κυριακής

Η ολοένα και δυσχερέστερη κατάσταση που βιώνει σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει τα όρια της ασφυξίας αλλά και της απαξίας. Έχουν περάσει δύο χρόνια σκληρής λιτότητας, η οικονομική ύφεση διαρκώς βαθαίνει, η αγορά στενάζει κυριολεκτικά, η ανεργία καλπάζει και η σημερινή αντισυνταγματική Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη, με τα χέρια ψηλά, επιβάλλοντας κάθε παράλογη επιθυμία των δανειστών-τοκογλύφων μας. 


Νιώθω περήφανος και δικαιωμένος απόλυτα, που δεν συναίνεσα σε τούτο τον καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, πολιτικό βηματισμό.

Έχει αποδειχθεί εμπράκτως ότι, στις πλάτες της Χώρας μας έχουν διαπράξει εγκλήματα οι εκπρόσωποι  των διεθνών κερδοσκόπων. Σήμερα, μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, δεν μπορεί να δίδεται, έτσι αβασάνιστα το «πράσινο φως» σε συνθήκες, που θα οδηγήσουν τη Χώρα μας, σε ακόμα πιο επικίνδυνα και δύσβατα μονοπάτια.

Πρέπει επιτέλους, οι ηγέτες της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν ότι, δεν θα συνυπογράψουμε τη θανατική καταδίκη του Έθνους μας. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν αντέταξαν ως όφειλαν, μια Κοινοτική Στρατηγική, για τη δραστική επιστροφή των Χωρών του Νότου στην οικονομική δραστηριότητα και την εξωστρέφεια. Η τόνωση της ελληνικής οικονομίας, δεν πρέπει να λογίζεται μονάχα ως εθνική ευθύνη. Είναι ζήτημα της ευρύτερης οικονομικής ζώνης, στην οποία υπαγόμαστε από τη γέννησή της και από την οποία, δεν απορρέουν μόνον υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.         

Σήμερα, ο πολιτικός σχεδιασμός για την αναζωογόνηση των επαγγελμάτων και την αιμοδότηση της αγοράς εν γένει, είναι ανύπαρκτος. Δεν μπορεί, να συνιστά εθνική στρατηγική μόνον, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και η δημιουργία όρων οικονομικής «ζούγκλας», αντί της θέσπισης ενός δίκαιου και σταθερού πλαισίου κοινής δράσης. Οι νέοι και οι νέες επιχειρηματίες, δεν αποτελούν πια το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας, έτσι όπως όφειλε να είναι. Αντιθέτως, είτε στοιβάζονται στις λίστες των χιλιάδων ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε υπό το κράτος της ανέχειας έχουν μεταβληθεί σε σύγχρονους σκλάβους της «μαύρης» εκμετάλλευσης και της αδήλωτης εργασίας.

Η Κυβέρνηση της «Εθνικής Σωτηρίας» ακόμα, δεν έχει πράξει το υπέρτατο της χρέος απέναντι στον Ελληνικό Λαό: Να πει όλη την αλήθεια. Την ωμή αλήθεια. Οι κοινωνικές συνθήκες το υπαγορεύουν και η πολιτική συγκυρία το επιτάσσει αυτοδικαίως. Δεν έχουμε τη δικαιοδοσία και τη νομιμότητα, να προσβάλλουμε πρώτα ηθικά και έπειτα οικονομικά τους Έλληνες, να καταδικάζουμε σε παρακμή το πλέον ελπιδοφόρο κύτταρο της κοινωνίας μας, τους Νέους και τις Νέες μας. Η συνέργεια σε αυτή την αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή Κυβέρνηση, θα ήταν και ουσιαστική και αναγκαία, μόνον αν εκπορεύονταν από την ευθεία και έντιμη εντολή του Ελληνικού Λαού.

Το ελληνικό κράτος έχει εδώ και καιρό ορίσει λίστα προνομιούχων πολιτών. Η εικόνα της γενικευμένης φτώχειας, δεν πιάνει το λαό μας απροετοίμαστο. Είναι ωστόσο λυτρωτικό, να γνωρίζει την αλήθεια και να σχεδιάζει στέρεα το αύριο, δίχως να ακροβατεί μεταξύ της άγνοιας και του πανικού. Το υποταγμένο στα πελατειακά συμφέροντα και στη διαφθορά πολιτικό σύστημα πρέπει να κατανοήσει ότι, το τέλος των μονοκομματικών Κυβερνήσεων έφτασε. Οι παραδοσιακοί πολιτικοί φορείς έχουν εξ αντικειμένου παραδοθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, θεωρούνται αναχρονιστικοί, ξεπερασμένοι και έχουν ολοκληρώσει το βιολογικό τους κύκλο.

Ήρθε η ώρα, να ακουμπήσουμε επί της ουσίας στην κοινωνία και στα προβλήματά της, με την προοπτική της εξεύρεσης λύσεων που θα ανακουφίσουν τα μέλη της. Εργαζόμαστε για την πολιτική πρόταση που θα περιθωριοποιήσει τη σωτηρία των Τραπεζιτών και θα βάλει στο επίκεντρο τη σωτηρία των Ελλήνων Πολιτών. Είναι καιρός αντί, να εφευρίσκουμε τις αφορμές που μας διχάζουν, να βρούμε τους τρόπους σύμπραξης σε ένα νέο, συμπαγές πολιτικό ανάχωμα, που τώρα διαμορφώνει την ιδεολογική του ταυτότητα, απέναντι σε όσους εμμένουν να στηρίζουν τα διεθνή συμφέροντα.

Οι Έλληνες έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα της αποτυχίας και της αναξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού, να διαχειριστεί το μέλλον τους. Έχουν τη δίκαιη απαίτηση, να δουν την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων των συμφορών του, αλλά και τη διάλυση αυτού του αποσυνθετικού, για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς μας, δίπολου εξουσίας. Ο κυνισμός, στον οποίο βύθισαν τον Πολίτη και που δεν είναι προς συμφέρον κανενός, μεταφράζει με ακρίβεια τη σημερινή ανακολουθία μεταξύ των λαϊκών συμφερόντων του και των εφαρμοζόμενων πολιτικών πρακτικών.

Το Άρμα Πολιτών, δεν στόχευσε ποτέ να στριμωχτεί μεταξύ των κομμάτων της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροδεξιάς, αλλά και ούτε να αντιγράψει λογικές και πρακτικές που θα παραπλανήσουν εκ νέου τον Ελληνικό Λαό, βάσει κάποιου εκλογικού διακυβεύματος. Αντιθέτως, εδώ και καιρό πρωτοστατεί και προτείνει το πλαίσιο Κοινών Αρχών, καλλιεργεί με διαύγεια την προώθηση του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, το οποίο θα έδινε δυναμική στην αντιμνημονιακή αντίσταση. Αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού και της πατρίδας μας.  

Πεποίθησή μου είναι ότι, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, με προτεραιότητα τη διαφύλαξη των οικονομικών μέσων του Πολίτη και κύριο σκοπό την ευημερία του και όχι την αφαίμαξη και την εξαθλίωσή του. Ας επικρατήσει τελικά, η εθνική ομοψυχία και η νηφαλιότητα. Ας  δώσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή από κοινού τη μάχη για το αύριο του τόπου.