8 Φεβ 2012

Mαζεύουμε χιόνι για να έχουμε μέχρι και το Πάσχα!

Aπό 50εκ έως 1μ φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά! Πάνω από 2 μέτρα το ύψος χιονιού στη Βασιλίτσα!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ SNOW REPORT FORUM ΣΤΙΣ 18/2 ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ
Γειά σας.


Ζούμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ημέρες της σεζόν με αποκορύφωμα σήμερα τη νύχτα... μαζεύουμε χιόνι για να έχουμε μέχρι και το Πάσχα! Αυτή η κακοκαίρια έχει βαπτιστεί ως "Polar Express" από τα μέλη του Snow Report Forum που βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση.


Πιο πρόσφατη αναφορά από τον Ταύγετο: "περίπου 40 με 50 εκατοστα στο τουριστικό ταυγέτου. οι θετικές θερμοκρασιες της νυχτας δεν επετρεψαν να βαλει κανα μετρο που θα εχει γινει σιγουρα στην αγια μαρινα και γενικα πανω απο τα 1400 του ταυγετου. Παναχαικο χιονοστρωση απο τα 1100 μετρα δεν εξρω ποσο χιονι θα εχει βαλει ψηλα και εδω ομως δεν εχει φαινομενα γενικα η Πατρα απο αργα τη νυχτα χθες."
Μόνο στα Χ.Κ. Παρνασσού, Πηλίου και Σελίου σήμερα ήταν κάποιοι αναβατήρες σε λειτουργία. Μη προσβάσιμα μέσω δρόμου είναι τα Χ.Κ. Καιμακτσαλάν, Καρπενησίου, Φαλακρού και Λαϊλιά. Κλειστά τα υπόλοιπα χιονοδρομικά λόγω της απότομα έντονης χιονόπτωσης.
Στο X.K. Καρπενησίου το χιόνι έφτασε το 1 μέτρο. Γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ο δρόμος. Αλυσίδες χρειάζονται από Λαμία προς Καρπενήσι.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων 70 εκ φρέσκο χιόνι, γίνεται αποχιονισμός των αναβατήρων και προετοιμασία πιστών. Στο Πισοδέρι έγιναv προσπάθειες σήμερα να δοθεί σε λειτουργία το πάνω καρεκλάκι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. To Χ.Κ. Βασιλίτσας έσπαρε ρεκόρ ύψους χιονιού στα 2 μέτρα. Γίνονται προετοιμάσιες για μπορέσει να δοθεί σε λειτούργια αύριο.

Οι χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα απ ότι φάινεται θα συνεχισθούν μέχρι τη Παρασκευή ενώ στα κεντρικά και την Πελοπόννησο μέχρι και την Τετάρτη.

Πρώτες βοήθειες σε σοβαρό τραυματισμό στο σκι / snowboard.
Κάνοντας ανέμελα σκι / σνόουμπορντ μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε κάποιο σοβαρό τραυματισμό κάποιου αλλού. Ο πανικός δεν είναι ότι καλύτερο, αφού ο συνάνθρωπος μας χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια σας. Διαβάστε στη συνέχεια τι μπορείτε να κάνετε ώστε να βοηθήσετε και να κάνετε άλλη μια καλή πράξη.
2 ήμερες εκδηλώσεις για θέματα ασφαλείας επισκεπτών και χιονοδρόμων στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Μια σημαντική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των χιονοδρόμων και φίλων του βουνού, την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση στα χιόνια, υλοποιεί ο Δήμος Καλαβρύτων και η δημοτική του Επιχείρηση το «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 στο Χ.Κ. Καλαβρύτων.