16 Απρ 2015

Όταν το πέρσικο σαντούρι συναντά το ελληνικό

Η Κυριακή Δερέμπεη συναντά τον δάσκαλό της στο σαντούρι Omid Tahmasebpour.
 
Ο σπουδαίος μουσικός που στα έξι της χρόνια της δίδαξε τα πρώτα βήματα στο σαντούρι, την καλεί και μετά από χρόνια παίζουν μαζί επι σκηνής σαντούρι. Αφετηρία το Ιράν. Έπειτα οι δύο μουσικοί, θα συμπράξουν μαζί το καλοκαίρι του 2015 σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική και θα μας ταξιδέψουν με τα σαντούρια τους σε Ανατολή και Δύση.


O Omid Tahmasebpour έχει καταγωγή από την Περσία, έχει ζήσει στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. Έχει διακριθεί παγκοσμίως για την δεξιοτεχνία του στο πέρσικο σαντούρι καθώς έχει μαθητεύσει στο πλευρό των σπουδαιότερων μουσικούς του σαντουριού. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όχι μόνον του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Ο Omid Tahmasebpour είναι ένας μουσικός που μαγεύει με τους ήχους του σαντουριού του κάθε γωνιά της γης αλλά και με το προσεγμένο ήθος του. Οι μαγευτικές μελωδίες του Omid που πηγάζουν από το σαντούρι του και την αγάπη του σε αυτό, ταξιδεύουν σε Δύση και Ανατολή, στην παραδοσιακή και στη σύγχρονη μουσική.

Η Κυριακή Δερέμπεη είναι μια Ελληνίδα μουσικός που από τα έξι της χρόνια μαθαίνει σαντούρι στο πλευρό του Omid Tahmasebpour. Έπειτα άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι και πιάνο. Ακουμπά με σεβασμό και προσήλωση στην Εκκλησιαστική Βυζαντινή μουσική από την νηπιακή ηλικία και μελετά την ελληνική παραδοσιακή μουσική στο πλευρό των κορυφαίων δασκάλων της παράδοσης. Έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου από τα 12 της χρόνια που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά και σήμερα που είναι 16,5 ετών έχει καταφέρει να αποτελεί κατά την κοινή γνώμη τη "νεότερη φωνή της ελληνικής παράδοσης" αφού μαγεύει με την γλυκιά της φωνή και τους όμορφους ήχους του σαντουριού της καθώς έχει ένα προσεγμένο ήθος το οποίο την χαρακτηρίζει και την ξεχωρίζει.

Η περιοδεία του Omid Tahmasebpour με την δικιά μας Κυριακή Δερέμπεη αρχίζει τον Απρίλιο. Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματίσει να συμπράξουν μαζί αριθμούν 30 καθώς επίσης έχουν δηλώσει ότι θα καταλήξουν στην Θεσσαλονίκη, στην πόλη που γνωρίστηκαν.


Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Omid Tahmasebpour έχει δηλώσει πολύ χαρούμενος που θα συμπράξει με την μικρή του μαθήτρια συναυλιακά καθώς επίσης πρόσθεσε ότι η Κυριακή Δερέμπεη είναι μια άξια μαθήτριά του, μια Ελληνίδα που τον κάνει περήφανο