23 Ιουλ 2014

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ

Για επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). 


Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τοπικά θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, και σταδιακά στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη 24-07-2014
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

'Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ.


Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.